Close

Arbo Unie – RI&E

promotional video

Werkomstandigheden die het werk van je medewerkers optimaal ondersteunen, dat is de basis voor een succesvolle onderneming. Door hier regelmatig aandacht aan te geven voorkom je onnodige risico’s. Met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt Arbo Unie bedrijven aan een regelmatige en gefundeerde gezondheidscheck op het gebied van werkomstandigheden. Daarbij wordt de nadruk gelegd op persoonlijke aandacht, ondersteund door een multidisciplinair team aan RI&E-experts. Om dit evangelie aan de man te brengen vroeg ArboUnie Heilder dit door te vertalen naar een korte catchy animatie.

Onder de voorkeuren vanuit ArboUnie voor de video viel het gebruik van characters, een eigen stijl die aansluit op de identiteit en “luchtig, maar niet ludiek”. Daarop is de animatie voorzien van de huisstijl kleuren van ArboUnie en bestaan de characters uit afgeronde, vriendelijk ogende vormen. Verder is als omgeving gekozen voor één gebouw, waarbinnen en -buiten werkomstandigheden plaatsvinden die in ieder opzicht betrekking hebben op mogelijke risico’s op de werkvloer en passende oplossingen hiervoor. Hierdoor was het mogelijk om vloeiende overgangen te maken via de verdiepingen van het gebouw.

En met een luchtige, niet al te ludieke voice over en tune was de animatievideo compleet. De video wordt toegepast op de website, social media en tijdens presentaties.

Brand: Arbo Unie