animatie

Laagdrempelig communiceren

Animatievideo’s behoren tot de meest toegankelijke vorm van communicatie. De effectieve combinatie van beeld en geluid draagt niet alleen bij aan een gemakkelijk en snel begrip van een boodschap, maar met een doorgetrokken visuele identiteit in de video’s is het ook onderdeel van de merkbeleving van het beoogde publiek. Animaties kunnen breed ingezet worden en zijn gemakkelijk en ongelimiteerd deelbaar, of het nu via tv, social media, website of als onderdeel van een presentatie is.

portfolio

Onze Werkwijze

1. Briefing en debriefing

De basis van elk project is een heldere opdrachtvraag. Samen met de klant worden de boodschap, het doel en de doelgroep scherp gesteld zodat we op dezelfde golflengte zitten.

2. Analyse en concept

Input van de klant, zoals het huisstijlhandboek, en andere referenties op basis van eigen vooronderzoek worden onder de loep genomen en vormen de basis voor de stijlontwikkeling en het script.

3. Script en stijlvoorbeeld

Onder andere het doel van de boodschap is van invloed op
de lengte van het script. Het stijlvoorbeeld geeft de klant letterlijk een beeld van de uiteindelijke animatie.

4. Voice-over

Om tot de effectieve mix van beeld en geluid te komen wordt samen met de klant keuze gemaakt uit een selectie aan professionele voice- overs.

5. Storyboard

Als een stripverhaal worden alle scenes geschetst en naast het script geplaatst. De klant krijgt zo inzicht in hoe beeld en tekst zich tot elkaar verhouden.

6. Illustreren en animeren

Het stijlvoorbeeld en het storyboard zijn de basis voor de illustraties. Op basis van de voice-over worden de illustraties geanimeerd.

7. Sound design

Geluidseffecten brengen de
video verder tot leven. De nodige geluidselementen worden achteraf getimed op de animatie, zoals de druk op een knop of het stuiteren van een bal.

8. resultaat

De animatie wordt opgeleverd in het gewenste formaat, afhankelijk van het medium waarvoor de video bedoeld is. Ondertiteling is hierbij optioneel.

type animatievideo's

PROMOTIEVIDEO / COMMERCIAL

Overtuig je doelgroep met een op maat gemaakte promotievideo. Animatievideo’s zijn vrij van ruis door een zorgvuldig ontwerp en dragen met de juiste voice-over sterk bij aan doelgerichte promotie.


Voorbeelden van promotievideo’s en commercials

UITLEGVIDEO
Tekstuele informatie verbleekt bij het gebruik van een universele en laagdrempelige animatie, die ervoor zorgt dat informatie effectief en snel wordt opgenomen. Daarbovenop zijn explanimations onbeperkt te verspreiden en multimediaal inzetbaar.

Voorbeelden van uitlegvideo’s
INSTRUCTIEVIDEO

Breng je instructies tot leven met een animatie. Stapsgewijze instructies zijn natuurlijk nog gemakkelijker te communiceren door bewegend beeld, ondersteund door een voice over. 

SOCIAL MEDIA VIDEO

Animatievideo’s in social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken als onderdeel van een online marketingstrategie. Van een logo bumper tot een serie korte stijlvolle video’s.

ANIMATIE + VIDEO

Bij Heilder verleggen we graag de grenzen op het gebied van animatie. Zo werken we samen met een selectie talentvolle cameramensen om real life film te combineren met illustratie en animatie. 

Waarom een animatie werkt

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl