BBIG

Kinderbrillen

Voor een uitgesproken smaak en ongezouten mening ben je bij kinderen meestal aan het goede adres. En omdat door het intensieve gebruik van digitale beeldschermen door kinderen het aantal jonge brildragers sterk stijgt zouden deze kids genoeg te kiezen moeten hebben als het om brilmonturen gaat. BBIG heeft naar deze behoefte geluisterd en biedt monturen speciaal voor kinderen; trendy, divers en onverwoestbaar.  Om het unieke concept achter BBIG op levendige wijze over te brengen hebben we hiervoor een one of a kind animatie gemaakt.

De animatie voor BBIG is met name gericht op opticiens en optometristen, met als doel deze groep te overtuigen van dit winstgevende concept. Om dit te bereiken moesten de voordelen die BBIG te bieden heeft in een fris visueel jasje gestoken worden, ondersteund door een kort maar krachtig verhaal. Zo is begonnen met de situatieschets van een jonge kleine optometrist die zich staande moet zien te houden in een wereld van grote brillenketens. Ze wil graag vernieuwen en een manier vinden om zich te onderscheiden van de rest, maar heeft geen idee hoe. Tot de oplossing haar letterlijk komt aanwaaien, in de vorm van een tot vliegtuig gevouwen flyer van BBIG…

 

Om ook onderscheid in de animatie zélf te verwerken is gekozen voor een combinatie van vector-stijl karakters met handgetekende achtergronden. Daarnaast komt de oranje BBIG-kleur duidelijk terug in de animatie; niet alleen in het papieren vliegtuig, maar ook het stadsbeeld kleurt oranje van de opkomende zon nadat BBIG bij de optometrist is langs geweest. De op maat gemaakte tune, geluidseffecten en enthousiaste voice-over maken het geheel af. Een premiere van de animatievideo heeft al plaats gevonden in New York, waar BBIG voor het eerst het eigen concept aan de Amerikaanse markt presenteert. Meer info vind je op bbig-design.com.

Uit het proces

Previous
Next

projecten die je misschien ook interessant vindt

Hogeschool van Amsterdam

Digital Society School

Brand New Day

Geld voor later

DEEN

Bloemenservice

JGZ

Psychosociale Gezondheid

BBIG

Brilmonturen voor kids

K-Jak

Less comfort, more life

Hogeschool van Amsterdam

Digital Society School

Brand New Day

Geld voor later

DEEN

Bloemenservice

JGZ

Psychosociale Gezondheid

BBIG

Brilmonturen voor kids

K-Jak

Less comfort, more life

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl