Waarom een animatie werkt voor jouw bedrijf

Damian Peek

Door alle technologische ontwikkelingen van tegenwoordig kan geen bedrijf er meer omheen, er moet extern worden gecommuniceerd op een effectieve, duidelijke en laagdrempelige manier. In deze tijd van “informatie overload” willen mensen boodschappen zo snel en makkelijk mogelijk begrijpen. Het is belangrijk om direct de aandacht te grijpen en te zorgen dat de informatie behapbaar genoeg is om deze aandacht ook vast te houden. Waar dit vroeger vooral tekstueel of via video gebeurde is er tegenwoordig steeds meer behoefte aan een effectievere én betere manier van communiceren. Steeds meer bedrijven beginnen het nut van animatie te zien.

Animaties trekken meteen de aandacht en vereisen weinig tot geen moeite van de ontvanger.

Het nut van animatie
Visuele content speelt een steeds grotere rol in het bereiken van je doelgroep. Het trekken van de aandacht is een stuk makkelijker wanneer er animatie zorgt dat er iets interessants op je beeldscherm te zien is. Animaties trekken meteen de aandacht en vereisen weinig tot geen moeite van de ontvanger. Wanneer er een animatie op een website staat zorgt dit dat bezoekers een langere tijd op de website doorbrengen en de boodschap direct wordt overgebracht.

Still uit animatievideo voor Salvo

De voordelen van animatie
Er zijn veel voordelen van ten opzichte van traditionele vormen van communiceren. Animatie is dé manier om je boodschap over te brengen. Met animatie kan je de boodschap laagdrempelig overbrengen op een manier die door iedereen te begrijpen is. De combinatie van audio en visueel zorgt dat iedereen, onafhankelijk van leeftijd, taal en opleidingsniveau de boodschap begrijpt. De mogelijkheden van animatie zijn eindeloos.

Animaties zijn dus dé manier van communiceren voor de toekomst. De mogelijkheden zijn eindeloos en steeds meer bedrijven maken op dit moment al gebruik van animaties.

Mocht je interesse hebben in het laten ontwikkelen van animaties op maat voor jouw bedrijf, geef ons gerust een belletje of stuur een mail. Met een specifieke vraag kan je ook contact opnemen via ons contactformulier. 

Voorbeelden van bedrijfsvideo's

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl