DEEN

DEEN Bloemenservice​

“Het spijt me”, “Beterschap”, “Gefeliciteerd”, “Sterkte”, “Ik hou van je”; met een mooie bos bloemen kun je veel zeggen zonder maar een woord te gebruiken. Sinds kort is Deen Bloemen dé toeleveraar van zo’n mooie boodschap door een groot en betaalbaar aanbod aan prachtige boeketten, simpel en snel te bestellen via de online bloemenservice. Om deze service binnen Nederland kenbaar te maken heeft Deen Bloemen het team van Heilder ingezet om een reclamespot te realiseren.

Het uitgangspunt van Deen voor de vormgeving van de reclame was een creatieve combinatie van filmbeeld en animatie. De real life filmbeelden laten de kwaliteit en diversiteit van de boeketten voor zichzelf spreken. Bij de filmopname is bewust gekozen voor een rustige en frisse woonkamersetting, waarvan de inrichting weinig afleidt van het felle kleurenspektakel van de boeketten.

Een effectieve methode om de identiteit van een merk te visualiseren, die zich ook heel goed leent voor animatie, is een mascotte. De Deen-bij vervult deze rol voor de bloemenservice, in de kleuren rood en blauw van het bestaande merklogo.

Een van de uitdagingen was de hard-cut overgangen tussen de boeketten. Deze zijn namelijk stuk voor stuk opgenomen op precies dezelfde plek, omdat copy-paste foto’s minder ‘leven’ en de juiste lichtval alleen op deze manier behouden kon blijven. Om het gemak van het online bestellen en de snelle levering te verbeelden is gekozen voor een figurant die op haar tablet door de boeketten van Deen swipet terwijl op de achtergrond dezelfde boeketten meeveranderen. Wanneer ze haar keuze voor een boeket heeft gemaakt staat deze al bij haar op tafel, natuurlijk gecontroleerd en goedgekeurd door de Deen-bij.

Het echte resultaat werd pas zichtbaar tijdens het samenvoegen van film, animatie, voice-over en de voor de opdrachtgever ontworpen Deen-tune. Na editing, color grading en overige nabewerking werd duidelijk dat het eindproduct een-op-een aansluit op het oorspronkelijke storyboard. De video is door Deen als tv-reclame ingezet.

Uit het proces

projecten die je misschien ook interessant vindt

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl