Instructievideo laten maken

Met een instructievideo kun je binnen een beperkte tijd stap voor stap een proces tot in detail uitleggen! Het is niet voor niets dat Ikea en Lego hun bouwpakketten voorzien van instructies in beeld in plaats van een langdradige tekst. En volgens een artikel van De Ondernemer (hyperlink toevoegen) wordt visuele informatie meer dan een half miljoen keer sneller opgenomen dan tekst. Als het allemaal nog niet makkelijk genoeg is; wanneer beeld ook nog in beweging wordt gebracht, zorgen richting, verhouding en snelheid voor een nog beter begrip van informatie.

Waarom een animatievideo als instructievideo werkt? Omdat animatievideo’s uit bewegende illustraties bestaan, wordt alleen datgene in beeld gebracht wat van belang is voor de instructie. Anders dan bij camerabeeld is een animatie dus vrij van ruis. Daarbovenop kan een animatie voorzien worden van iconen en infographics, zodat ook meer abstracte concepten toegankelijk uitgebeeld kunnen worden. En indien nodig is het zelfs mogelijk om animatie te combineren met camerabeelden.

Instructievideo’s worden tegenwoordig ingezet als onderdeel van trainingsprogramma’s, colleges, apps en vele andere doeleinden, waarbij instructies simpel en snel gecommuniceerd moeten worden. Heilder adviseert wanneer nodig in aanvullende opties, zoals een ondersteunende voice-over, of ondertiteling.

Voorbeelden van instructievideo's

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl