Animatievideo

Hogeschool van Amsterdam

Design Across Cultures

Diversiteit en digitalisering dragen samen bij aan de meest effectieve design teams. En dat weten ze bij de Digital Society School van de Hogeschool van Amsterdam maar al te goed. Met het lesprogramma Design Across Cultures, oftewel DxC, beoogt DSS internationale studenten met een achtergrond in en passie voor design constructief te laten samenwerken aan innovatieve oplossingen voor sociaal maatschappelijke vraagstukken. Dit zijn universele vraagstukken die uiteindelijk iedereen aangaan, los van nationaliteit en cultuur, zoals klimaatverandering, afvalmanagement en immigratie (denk aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties).

Tegenover een constructieve en vaak digitale samenwerking binnen multiculturele teams staan wel een aantal voorwaarden, zoals sensitiviteit voor culturele verschillen en de kunst van het dialoog voeren. Het online programma DxC ondersteunt in deze ontwikkeling via onder andere documentaire-video’s, podcasts, expert-interviews en online colleges. Om het DxC programma in te leiden en te promoten werd Heilder gevraagd een pakkende intro te maken.

Omdat de DxC animatievideo met name gericht is aan studenten die al geïnteresseerd zijn en het doel van de video vooral het voorzien van informatie over het programma inhoudt, is allereerst voor een langere video gekozen. Op basis daarvan is vervolgens een kortere, meer promotionele video gemaakt. De stijl van de video is gebaseerd op de bestaande huisstijl van DSS en bestaat uit strakke lijnen en vormen, gecombineerd met hand getekende illustraties. Het resultaat is een frisse animatie die door middel van universele metaforen, begrijpbaar voor iedereen, een duidelijk beeld schetst van Design Across Cultures.

Uit het proces

Maak kennis met Heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl