Interactieve PDF | Animatievideo | Handout

ZonMw

Het Verschil Maken

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van ontwikkelde kennis. Met een nieuw beleidsplan, genaamd ‘Het Verschil Maken’, zet ZonMw in op onder andere kennis delen en verbinden en het stimuleren van kennis in de praktijk. Om deze en andere toekomstplannen inzichtelijk te maken en overtuigend te presenteren aan stakeholders heeft Heilder het beleidsplan van ZonMw visueel ondersteund met een interactieve PDF, animatievideo en hand out.

Het voornaamste onderdeel is de interactieve PDF, waarin het volledige beleidsplan gepresenteerd wordt. Om dit digitale document gebruiksvriendelijk te maken, zijn hoofdstukken en paragrafen klikbaar gemaakt, waardoor er met gemak door de uiteenlopende onderwerpen van het beleidsplan genavigeerd kan worden. Als referentie voor de opmaak van het document is gebruik gemaakt van de bestaande huisstijl, een stijlvolle combinatie van ronde vormen en zachte kleuren, waarbinnen cyaan de boventoon voert. De illustraties in het document benadrukken de belangrijkste pijlers in het beleidsplan of zijn infographics die in een oogopslag een totaaloverzicht van een concept of (stappen)plan bieden.

Als beknopte weergave van de interactieve PDF is gekozen voor zowel een animatie als hand-out. Zo toont de animatie in een minuut de belangrijkste onderdelen uit het beleidsplan, ondersteund door een voice over en ondertiteling. De hand-out doet hetzelfde in de vorm van een waaier met op iedere pagina een samenvatting van een van de onderwerpen uit het beleidsplan.

Om de consistentie in het geheel te bewaken, zijn illustraties, patronen en andere grafische elementen gelijk getrokken tussen de PDF, animatie en hand out. Ook is rekening gehouden met digitale toegankelijkheid, door de animatie te voorzien van een optionele ondertiteling en de juiste lettergrootte en -kleur toe te passen in de tekstbestanden.

foto handout beleidsplan zonmw door heilder

Handout 'Het Verschil Maken'

mockup ipad interactieve pdf zonmw door heilder

Interactieve PDF Beleidsplan 'Het Verschil Maken'

Animatievideo 'Het Verschil Maken'

Uit het proces

concept characters zonmw door heilder
stijlvoorbeeld zonmw door heilder
characters zonmw animatievideo door heilder

Maak kennis met Heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl