Sanne Dortmans

Een krachtige video voor social media, hier moet je op letten!

In de wereld van social media is video de koning. Met de toenemende populariteit van platforms zoals Instagram, TikTok en Facebook, is het essentieel voor bedrijven en merken om hun boodschap effectief over te brengen door middel van video content. Bij Animatiestudio Heilder begrijpen we het belang van het optimaliseren van video's voor social media om de impact te maximaliseren. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je animaties te halen op sociale platforms:

Kort en krachtig, that’s the key

Tegenwoordig is de aandachtsspanne van het publiek korter dan ooit. Daarom is het belangrijk om je content op social media kort en bondig te houden. Focus op het overbrengen van je boodschap in de eerste paar seconden om de kijker te grijpen. 

Maak er een serie van

Als je meerdere korte video’s maakt kan je die plaatsen als een serie. Door dit te doen tease je de kijker om door te klikken naar je kanaal. Want als je een deel van de serie hebt gezien, dan wil je alles zien toch? Door een consistente stijl en thema te behouden, kunnen kijkers anticiperen op nieuwe afleveringen en zich meer verbonden voelen met je boodschap. 

Verticaal, horizontaal, vierkant, het kan allemaal

Verschillende sociale media-platforms hebben verschillende aanbevolen beeldformaten. Het aanpassen van je animatievideo's aan deze formaten zorgt ervoor dat ze er optimaal uitzien op elk platform, waardoor de kans op betrokkenheid wordt vergroot. Maar dit zorgt er ook voor dat je de video’s op verschillende manieren kan hergebruiken.

Denk hierbij aan een post op je Instagram profiel (Vierkant), gecombineerd met een Story (Verticaal) en een verwijzing naar een YouTube video (Horizontaal). Door te spelen met verschillende beeldformaten zorg je ervoor dat je de boodschap op verschillende plekken optimaal over kan brengen!

Combineer met krachtige copy

Naast visuele elementen is de tekst die je bij je video plaatst van groot belang. Een pakkende kop en een overtuigende beschrijving kunnen het verschil maken tussen scrollen of stoppen en kijken. Begin daarom altijd met een pakkende zin die direct de aandacht grijpt, je kan ook spelen met alinea's. Standaard breken namen de meeste social media kanalen de caption af na 3-regels:

Bij Heilder begrijpen we dat het succes van een animatie niet alleen afhangt van het creatieve proces, maar ook van hoe effectief het wordt ingezet. Daarom integreren we deze strategieën al in het voortraject van de animatieontwikkeling, zodat onze klanten kunnen profiteren van maximale impact van de video. 

Wil je jouw merk naar nieuwe hoogten tillen op social media? Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij je kunnen helpen je doelen te bereiken met boeiende en effectieve animatievideo's.

Sanne Dortmans
Marketing & Sales Consultant

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?