Uitleganimatie laten maken

Een uitleganimatie laten maken bij Heilder betekent je communicatie naar het volgende plan tillen. Of je nu je sales-medewerkers wilt informeren over het gebruik van de nieuwste CRM-software, je klant in een minuut de werking van je app wilt uitleggen, of tijdens een pitch je investeerder wilt overtuigen van een revolutionair concept. Een uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd, maakt van jouw complexe informatie een helder visueel verhaal. Heilder ondersteunt je graag in deze verheldering, door het maken van een uitleganimatie op maat, die je zo vaak als je maar wilt en waar dan ook kunt inzetten. Interesse in een uitlegvideo laten maken? Lees dan vooral verder.

Waarom een uitleganimatie laten maken

Bewegend beeld is de meest toegankelijke vorm van communicatie die er bestaat. Door deze toegankelijkheid kost het de ontvanger weinig moeite en tijd om de boodschap te begrijpen én kan de boodschap beter onthouden worden. Een animatie is dan ook vrij van ruis omdat je, anders dan bij film, heel gericht kunt laten zien wat je wilt laten zien. Daarnaast kun je alsnog je animatievideo voorzien van tekst en een voice-over, zodat de gecommuniceerde informatie via meerdere kanalen opgenomen kan worden. Conclusie: een uitleganimatie laten maken levert je snelle en succesvolle begripsvorming op onder je doelgroep.

Een explanimation laten maken: simpel en snel

In onze animatiestudio hebben we de ervaring en skills in huis om je binnen vier weken van je eigen op maat gemaakte uitlegvideo te voorzien. Een explanimation laten maken bestaat dan ook uit een aantal concrete stappen. Wij werken een script en animatiestijl uit die past bij je boodschap en huisstijl en die inspeelt op jouw communicatiedoel en doelgroep. Na het uitwerken van een storyboard, een ‘stripverhaal’ van de animatie, werken we de scènes voor de animatie uit. Vervolgens laten we het script inspreken door een voice-over en worden de scènes geanimeerd.

Wil je een explainer video laten maken door Heilder? Dan laten we je natuurlijk niet in het duister tasten. Je wordt volledig in het animatieproces meegenomen, waarbij je per stap in het proces de mogelijkheid hebt om mee te beslissen en feedback te geven. Het begint met een briefing en achtergrondinformatie, maar ook de keuze voor de voice-over en achtergrond tune maken we samen met jou. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kun je de uitleganimatie met recht jouw video noemen! Benieuwd geworden? Neem dan contact op met onze explanimation studio in Den Haag.

Ik heb een uitleganimatie laten maken, en nu?

Tada, je uitleganimatie is een feit! Wanneer wij een uitleganimatie maken duurt deze gemiddeld zo’n zestig seconden lang en je ontvangt hem meestal als mp4 in hoge resolutie. Maar hoe ga je deze inzetten en waarop? Heilder denkt aan de voorkant met je mee en adviseert je over de juiste invulling én de juiste toepassing van je video, voordat de eerste potloodlijn gezet is. De hoeveelheid mogelijkheden om je uitleganimatie te verspreiden is namelijk groot. Denk aan een videokanaal als YouTube, mailing, social media, narrowcasting, presentaties en je eigen website. Door je communicatiedoel scherp te stellen en je doelgroep te analyseren komen we samen met jou tot de beste manier van verspreiden.

Explanimation laten maken door Heilder

Met ervaring op het gebied van storytelling, branding, grafisch ontwerp en natuurlijk animatie weet Heilder jouw communicatievraag van een verhelderend visueel antwoord te voorzien. Onze animaties worden op maat gemaakt, zodat jij je kunt onderscheiden van de massa en je doelgroep in een oogopslag de animatie herkent als die van jouw merk. We werken efficiënt en effectief, door korte lijnen, een transparant proces en een strakke planning. Wil je tijdens het proces direct contact met een van onze illustratoren, animatoren of storytellers? Geen probleem, ons team staat direct voor je klaar.

Contact uitleganimatie bedrijf

Meer weten over een uitleganimatie laten maken door Heilder? We leggen je graag alles haarfijn uit en denken met enthousiasme mee over jouw vraagstuk. Neem contact op met ons uitleganimatie bedrijf en voorzie jezelf van een verhelderend antwoord!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?