Videomarketing is onlosmakelijk verbonden met online marketing. Het is de meest effectieve manier om online de aandacht van je doelgroep te vangen, met als mooiste resultaat natuurlijk een conversie. Aan de ene kant komt dit door het enorme aanbod aan online communicatiekanalen waarover je video content kunt verspreiden, zoals diverse social media kanalen. Daarbovenop maak je met videomarketing gebruik van bewegend beeld; snel, laagdrempelig en visueel goed te verbinden aan je merk. Bij Heilder weten we wel raad met de productie van een aantrekkelijke video die je naar hartenlust kunt inzetten als onderdeel van je videomarketing.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is niets minder dan marketing door gebruik van bewegend beeld. Je kunt één of meerdere video’s inzetten met als doel het creëren van een grotere afname van je product, het presenteren van de voordelen van je dienstverlening of het genereren van meer leads.

Waarom videomarketing inzetten?

Een promotievideo laten maken biedt enorm veel mogelijkheden voor de promotie van je bedrijf en het genereren van een groter klantenbestand én meer omzet. Video’s zijn effectief door het toegankelijke karakter en zijn daarnaast ook efficiënt, omdat ze een korte tijdsduur hebben. Je kunt deze video’s onbeperkt en voor onbepaalde tijd blijven inzetten. Videomarketing sluit perfect aan op ons digitale tijdperk, waarin we vooral oog hebben voor snelle informatie die makkelijk op te nemen is.

Videomarketing strategie ontwikkelen

Net zoals bij andere vormen van marketing, wordt ook bij videomarketing een funnel gebruikt om de reis van je potentiële klant, van eerste vorm van aandacht tot aan conversie, in kaart te brengen. Houd deze funnel altijd in gedachte wanneer je een videmarketing strategie gaat ontwikkelen. Een videomarketing funnel bestaat uit vier stappen.

Stap 1: aandacht en bewustwording

Aan het begin van de funnel heeft jouw potentiële klant nog niet eerder van je merk gehoord. Dit is dus hét moment om te laten zien dat je er bent en wat je te bieden hebt. Zie het als een korte en krachtige pitch, waarmee je jouw doelgroep moet overtuigen van jouw product of dienst. Een flitsende showcase video op social media, met een verwijzing naar je website, is hier een goed voorbeeld van.

Stap 2: overweging en instructie

Wanneer de potentiële klant kennis heeft gemaakt met je merk, is het tijd om dieper op de materie in te gaan. Deze tweede stap uit de video- en online marketing funnel wordt overweging en instructie genoemd. Na het wekken van de interesse bij je potentiële klant, is het namelijk tijd om diegene te enthousiasmeren met de voordelen van je product of dienst. Een uitleganimatie past perfect bij deze fase in de funnel van videomarketing.

Stap 3: conversie naar klant

Bij deze derde stap uit de video- en online marketing funnel zul je alles uit de kast moeten halen. Je moet de , nog steeds, potentiële klant ervan te overtuigen waarom diegene liever gister dan vandaag nog specifiek bij jou je product of dienst zou moeten afnemen. Een verhelderende instructievideo, die duidelijk maakt wat de kijker moet doen, is hiervoor het ideale middel. Ook een enthousiasmerende testimonial-video kan in deze fase worden ingezet. Het communiceert oprechtheid en vertrouwen en het benadrukt nog eens jouw onderscheidende kwaliteiten. Je potentiële klant is overtuigd en is officieel jouw nieuwe klant geworden.

Stap 4: klantloyaliteit

Goed nieuws: je hebt een nieuwe klant verworven! Echter is daarmee het plaatje van video- en online marketing nog niet compleet. Het is natuurlijk essentieel dat je jouw met moeite verworven klanten aan je weet te binden en weet te behouden. Video’s met productdemonstraties helpen bij het verhogen van je service en dragen bij aan de loyaliteit van je klanten. Hetzelfde geldt voor video’s op social media en educatieve- en entertainment video’s. Welke video je in deze fase inzet is afhankelijk van het doel en hetgeen wat bij jouw bedrijf en product of dienst past.

Contact videomarketing bedrijf

Op zoek naar een bedrijf voor video marketing in Den Haag? Onze videomarketeers helpen je graag verder. Als videomarketing bedrijf brengen we in kaart welke video’s je per doel uit de video- en online marketing funnel kunt inzetten. Alles wordt bij Heilder op maat gemaakt, zodat jouw video-collectie volledig in lijn is met jouw huisstijl en direct te herkennen is als onderdeel van jouw merk. Samenwerken met een videoproductie bedrijf in Den Haag? ? Neem contact op met Heilder en we leggen je alles uit over videomarketing en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.