Video advertentie laten maken

Staat een video advertentie laten maken al een tijdje op jullie marketingkalender? Dan wordt het hoog tijd om deze stap te zetten. Video advertenties zijn tegenwoordig namelijk onmisbaar voor een bedrijf. Dit krachtige middel brengt binnen een aantal seconden een vlijmscherp verhaal over. Tenminste: als de video op de juiste manier is vormgegeven. En dat is nou net waar Heilder expert in is. We helpen je te oriënteren op het passende soort video dat bij jouw doelstelling past en zetten dit om in boeiende beelden. Wil je specifiek een YouTube video laten maken? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Neem hiervoor contact met ons op.

Bepaal vooraf het doel

Wanneer je een effectieve video advertentie wilt laten maken, is het belangrijk om vooraf het doel goed te specificeren. Wat willen we bereiken met deze video advertentie? Welke stap moet de doelgroep ondernemen na het bekijken van de advertentie? En wanneer zijn we tevreden? Zodra je deze vragen hebt beantwoord, kan er concreet gekeken worden naar de invulling van de video. Uiteraard denken wij graag met je mee. In zowel de voorbereiding, als de uitwerking. 

Video advertentie laten maken voor social media

Video advertising is een breed begrip. Je kunt video advertenties inzetten op verschillende kanalen, zoals Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. Echter heeft ieder platform een bepaald soort publiek en heb je te maken met verschillende richtlijnen en specificaties. Zo trek je de aandacht van het Facebook publiek het beste met een video van maximaal 15 seconden en heb je met een YouTube bumper advertentie slechts 6 seconden de tijd hiervoor. Houd hier te allen tijde rekening mee! 

Een video voor social media moet daarom vanaf de allereerste seconde pakkend zijn en aansluiten op je doelgroep. Eén geluk: bij Heilder weten we precies hoe je daarmee omgaat. Wij hebben als professioneel animatiebureau en videoproductie bedrijf een uitgebreid portfolio met spatzuivere video’s. Voor uitgebreide videoproducties werken we samen met onze vaste partners. Wil jij korte, maar zeer krachtige video advertenties laten maken voor social media? Neem dan contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden. Die zijn namelijk enorm!

Hoe werkt adverteren bij video’s?

Wil jouw bedrijf een YouTube video laten maken? Dan kun je de video organisch plaatsen op het YouTube kanaal, maar je kunt deze ook gebruiken om te adverteren. Hoe dat werkt, leggen we je uit. De video die je wilt inzetten, moet in ieder geval op je kanaal staan. Deze kun je gemakkelijk uploaden via YouTube video Studio: log in, klik op je profiel rechtsboven en selecteer ‘YouTube Studio’. Vervolgens zie je rechtsboven een icoon dat staat voor het uploaden van je video. Je kunt er voor kiezen om deze video zichtbaar te maken voor iedereen of enkel voor mensen die bijvoorbeeld de link hebben. 

Schakel vervolgens over van YouTube video Studio, naar Google Ads. Daarin zet je de advertentie op, inclusief de doelstelling, doelgroep en het budget. Uiteraard selecteer je daar ook de video, of video’s, en voorzie je deze van relevante koppen en call-to-actions. Twijfel je over welke korte, maar pakkende, termen je hier het beste kunt inzetten? Onze copywriters denken graag met je mee. 

Een vlijmscherp verhaal voor jouw merk

Wil jij een video advertentie laten maken? Goed plan! Heilder ondersteunt je gedurende dit gehele proces: van het bepalen van het doel, tot aan de uitwerking, en alles wat daartussen zit. Wij hebben ervaring met videomarketing in het breedste begrip en weten exact hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken met boeiende beelden. Benieuwd geworden? Neem contact met ons op.

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?