Animatiebureau met een scherp oog voor verheldering

Heilder helpt jouw boodschap op weg en brengt deze aan de man door een gouden combinatie van verheldering, door visualisatie en een flinke dosis creativiteit. En vergeet de storytelling niet; de basis voor iedere geslaagde animatievideo. Ons animatiebureau kun je dan ook zien als een soort vertaalbureau, die complexe informatie tot een laagdrempelig en impactvol verhaal omtovert. Meer weten over wat een animatievideo bureau inhoudt? Lees en leer!

Waaruit bestaat een animatievideo bureau?

Het zal niet als een verrassing komen dat een animatiebureau zich vooral richt op animatievideo’s. Wat er voor nodig is om deze animaties te maken, is een complexer verhaal. Als eerst de ‘tools’. Een krachtige pc die voldoet aan de specificaties voor de nodige animatie- en ontwerpsoftware en die flink wat geheugen bevat is een goed begin. Want het werken met video vraagt om nogal wat rekenkracht en opslag. Een animatiebureau zal ook de nodige software moeten hebben om van start te kunnen. Adobe Creative Cloud is een voorbeeld van veel gebruikte software, waar programma’s als Illustrator en After Effects onder vallen. Maar alternatieven zijn er genoeg, zoals Cinema 4D, Blendr, Figma, Affinity, TVPaint en Toon Boom. Los van de kosten, want dergelijke software kan nogal aan de prijs zijn, is vooral de toepassing bepalend voor de software die een animatievideo bureau nodig heeft.

Geen animatiebureau zonder de juiste mensen

Leuk en aardig, die hard- en software, maar zonder de juiste mensen zal het avontuur van ons bureau snel ophouden. De specialisten die je in de basis in huis moet hebben om te kunnen starten, bestaan uit de volgende:

  • Art director
  • Copywriter / storyteller
  • Illustrator
  • Animator
  • Sound designer (SFX)
  • Voice-over

Voor een animatiebureau geldt meestal dat één persoon meerdere specialismen kent en dat andere specialismen worden uitbesteed, zoals de voice-over. Daarbovenop spelen andere specialisten, die je net zo goed bij andere bedrijven tegenkomt, hieromheen een belangrijke rol. Denk aan projectmanagement, sales, financiën en marketing.

Animatie Den Haag… en ver daarbuiten!

Heilder helpt je graag vanuit al deze expertisen aan een verhelderende video, die je doelgroep gemakkelijk en snel bereikt, weet te boeien en te overtuigen van je verhaal. Dit kunnen naast animaties, ook promotievideo’s, instructievideo’s of social media video’s zijn. Kortom: voor alle vormen van videomarketing kun je bij ons aankloppen. Grote of kleine animaties: Den Haag is voor ons de broedplaats van al dit visueel vernuft. Maar gelukkig hoef je als opdrachtgever voor een animatie niet naar Den Haag af te reizen als je van ver komt. Het digitale tijdperk brengt gelukkig de meest uiteenlopende opdrachtgevers uit alle windstreken naar ons animatievideo bureau. En we helpen je dan ook graag verder, waar je ook vandaan komt. 

Meer weten over wat je van een animatiebureau kunt verwachten? Neem contact met ons op en wij voorzien je van een verhelderend antwoord!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?