Instructievideo laten maken

De beste instructievideo’s zijn duidelijk en laagdrempelig, weten de aandacht van de kijker vast te houden en hebben een logische opbouw. Een instructievideo laten maken in de vorm van een animatie video is daarom de perfecte oplossing. Animaties zijn opgebouwd uit illustraties en zijn daardoor vrij van ruis. Dit maakt het voor de kijker makkelijker om de instructie in zich op te nemen.

Tegelijkertijd kun je gemakkelijk je huisstijl in een animatie instructievideo representeren, door het ontwerp ervan te baseren op de kleuren en vormen die bij jouw merk horen. Bij Heilder kun je een instructievideo laten maken die aan alle voorwaarden voldoet voor de effectieve overdracht van informatie. En we maken er nog wat moois van ook! Hieronder leggen we kort uit wat de voordelen en toepassingen zijn van een geanimeerde instructievideo en hoe wij door een passende combinatie van bewegend beeld en geluid jouw informatievoorziening ondersteunen.

Een instructiefilmpje laten maken in allerlei soorten en maten

Wil je een instructiefilmpje laten maken die de kijker op alle manieren bijblijft? Bepaal dan eerst wat het onderwerp en de toepassing van de instructievideo wordt. Voor welk publiek en met welk doel wordt de animatie instructievideo ingezet? Door op deze en andere vragen een antwoord te krijgen, kunnen wij adviseren welke vorm van instructievideo het best bij je past. Er is namelijk nogal wat te kiezen. Allereerst zijn er uiteenlopende toepassingen van instructievideo’s:

- E-learning: Dit zijn instructievideo’s als onderdeel van een online lesprogramma. Dit wordt tegenwoordig veel gebruikt in het onderwijs.

- Trainingsvideo: De naam verklapt een hoop, maar deze video’s horen  bij een training. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO- of BHV cursus, maar ook een software training.

- Digitale bijsluiter: Steeds vaker zijn het ook bedrijven in de medische sector die een instructievideo laten maken. Dit zijn bijvoorbeeld animaties die als digitale bijsluiter het gebruik van een medicijn uitleggen. De video is dan te bekijken door een QR-code op het medicijndoosje te scannen met je smartphone.

- Constructievideo: De bouwinstructies van IKEA kennen we allemaal, maar als het net wat complexer wordt dan een kledingkast, dan is een animatie instructievideo geen overbodige luxe. Zo kun je ook de beweging zien die gemaakt wordt om het ene op het andere onderdeel aan te sluiten.

- Installatievideo: Denk aan het installeren van je nieuwe Smart TV of een ingewikkeld softwareprogramma op je pc. Een instructievideo is ook daarvoor een passende uitkomst als nazorg voor de gebruiker van je product.

- Digitale handleiding: Het beste voorbeeld is een instructievideo die je door de functionaliteiten van je nieuw te gebruiken app begeleid.

Afhankelijk van de toepassing, kun je bij ons kiezen voor een 2D of 3D animatie. Tot slot bepaal je het gebruik van een voice-over of alleen tekst en het wel of niet combineren van animatie met filmbeeld of foto’s.

Videomarketing specialist

Heilder is dé specialist op het gebied van videomarketing. Dit betekent dat wij naast instructievideo’s, ook andere soorten video’s kunnen maken. Wil je bijvoorbeeld een promotievideo laten maken, waarin je de kijker enthousiasmeert voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op! Ben je juist op zoek naar een korte, maar zeer krachtige video die de boodschap overbrengt op je doelgroep? Laat dan een social media video maken. Een video op social media kan ook goed dienen als teaser van een uitgebreidere bedrijfsvideo.

Bij Heilder jouw instructievideo laten maken?

Er is genoeg te kiezen, wil je een instructievideo laten maken! Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, want wij staan voor je klaar met professioneel advies voor een goed overwogen besluit. We nemen je mee in de wereld van animatie, specifiek die van jou. Dat doen we door een duidelijk en transparant proces, met voldoende ruimte voor tussentijdse reactie en feedback. Kies je ervoor om een instructiefilmpje te laten maken door Heilder? Dan wordt  je video op maat gemaakt. Dit betekent de beste kwaliteit instructievideo, volledig in je eigen huisstijl. Ben je benieuwd naar het complete verhaal? Neem dan contact op via onderstaande gegevens contact en wij helpen jou en je merk verder!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?