Animatievideo laten maken

Wil je een animatievideo laten maken? Bij Heilder doen we niet anders dan het produceren van kwaliteit animaties, op maat. Deze geïllustreerde video’s brengen je boodschap tot leven en zorgen voor een laagdrempelige overdracht van informatie. Niet voor niets dat animaties ingezet worden om concepten uit te leggen, instructies te communiceren en voor reclamedoeleinden. We laten je graag zien hoe wij deze pareltjes tot stand brengen en waar rekening mee te houden bij het laten maken van een animatie. Waarom zou je een animatievideo laten maken en nog specifieker; waarom bij een animatiebureau als Heilder? En wat kun je verwachten van het animatie-proces en de oplevering? Lees hieronder hoe je tot die sprankelende video komt, die bijdraagt aan het behalen van jouw communicatiedoel!

Waarom een animatievideo laten maken, bij Heilder?

Dus, waarom eigenlijk een animatievideo laten maken? Het overbrengen van je boodschap, commercieel of informatief, wordt in onze informatiemaatschappij een steeds grotere uitdaging. Oftewel, met tekst alleen ga je waarschijnlijk de klus niet klaren. Er is meer nodig, en daarvoor moeten we terug naar onze meest primitieve en effectieve vorm van communicatie; visuele communicatie.

Wist je bijvoorbeeld dat 90% van alle door het brein verwerkte informatie visueel is? Visuele informatie wordt dan ook 60.000 keer sneller verwerkt dan tekstuele informatie! Daarbovenop wordt informatie uit bewegend beeld nóg effectiever opgenomen dan uit een statische visual. Plus, ondersteuning van een voice over en ondertiteling kan een animatie nog eens extra toegankelijk maken.

Waarom dan je animatievideo bij Heilder laten maken? Ons portfolio verklapt al deels het antwoord, want al onze animaties zijn op maat gemaakt. Het resultaat; een animatie die zich onderscheidt van grote massa en tegelijkertijd in één oogopslag herkenbaar is als onderdeel van jouw merk! Wat ons verder ‘the right man for the job’ maakt?

Ons animatieproces

  1. Visioning

De basis van een krachtige animatie is een concrete doelstelling, Daarom besteden we vooraf uitgebreid aandacht aan een kennismaking en het scherpstellen van het doel. We helpen bij het opstellen van een briefing en komen daarop terug met een debriefing, om goed voorbereid van start te kunnen gaan.

  1. Design

De herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van een animatie valt of staat bij het ontwerp. Gelukkig wordt ieder ontwerp bij ons volledig op maat gemaakt, zodat deze perfect aansluit op de bestaande huisstijl. 

  1. Story

Tegelijkertijd met het ontwerp wordt een script uitgewerkt, op basis van de briefing en aanvullende info. Daarop kan ook het visuele verhaal uitgeschetst worden in het storyboard; een soort stripverhaal van conceptuele scenes.

  1. Production

Nadat de voice over het script heeft ingesproken, worden de scenes van het storyboard uitgewerkt en geanimeerd. Het resultaat is compleet met een passende achtergrond tune en zo nodig ondertiteling, geluidseffecten en een animatiebumper. 

  1. Completion

Voila, de animatie is klaar om de wijde wereld in te trekken!

Ervan overtuigd in een animatievideo laten maken?

Laat een animatievideo maken en zorg voor opheldering, overtuiging en vervoering bij je doelgroep! De op maat gemaakte animaties van Heilder grijpen direct de aandacht en tonen in één oogopslag dat het jouw video is, da’s wel zo handig. Wij helpen je graag je communicatiedoel behalen en nemen je stap voor stap mee in het proces, van idee tot resultaat. We vertellen je graag meer over onze passie voor animatie en wat we hierin voor jou kunnen betekenen, dus neem hieronder contact met ons op als je meer wilt weten!