Animatie met film

Dat we animatie maken betekent niet dat camera beelden of real life film wordt uitgesloten. Allesbehalve, film kan juist heel goed ondersteund worden door animatie en ook andersom. Denk aan trainingsvideo’s, zoals voor autorijles, waarbij camerabeeld wordt bijgestaan door pijlen, lijnen en cirkels om een object of richting aan te geven. Maar ook commercials, waarin bijvoorbeeld de specificaties van de nieuwste e-bike met tekst en lijnen richting de fiets overzichtelijk worden weergegeven. De combinatie film met animatie geeft dus ook veel ruimte voor creativiteit.

Animatie met film door motion tracking

Animatie in film kan dan ook goed werken als blikvanger, zoals een wapperende banner in een video. Een nog concreter voorbeeld vanuit een van de opdrachten van Heilder is het gebruik van een geanimeerde mascotte in film, die gebruikt is voor de reclame van Deen Supermarkten. Na het uitwerken van het verhaal, de stijl en het storyboard zijn de nodige scenes gefilmd. Toen eenmaal de juiste beelden waren uitgeselecteerd en ge-edit, werd gestart met animeren.

Animatie met film door green screen

Een ander voorbeeld van animatie met film is het tegenovergestelde, zoals een echt persoon in een geanimeerde omgeving. Daarbij wordt de persoon eerst gefilmd voor een green screen, waarna het filmbeeld bewerkt wordt om gebruikt te worden voor animatie. Het resultaat is bijvoorbeeld de reclame van Cialona, geproduceerd door Heilder.

De beste kwaliteit animatie met film

Heilder werkt voor de productie van film met animatie samen met professionele filmbedrijven, zodat we ook bij deze combinatie de beste kwaliteit kunnen leveren.

Wil je hier meer over weten? Contact ons en wij brengen je een verhelderend antwoord op jouw prangende vraag!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?