3D animatie laten maken bij Heilder

Heilder is een veelzijdig design bureau gevestigd in Den Haag. Met expertise in animaties, drukwerk, promotievideo's en complete huisstijlen bieden we een breed scala aan grafisch ontwerp. Of je nu op zoek bent naar een pakkende animatie, professioneel drukwerk of een unieke visuele identiteit, bij ons ben je aan het juiste adres. Ons team staat klaar om jouw creatieve visie tot leven te brengen en te zorgen voor een indrukwekkende grafische presentatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een inspirerende samenwerking!

Wat is een 3D animatie?

In een 3D animatie wordt gebruik gemaakt van drie dimensies. Bij 2D animatie zijn dit er maar twee, waardoor je een plat beeld krijgt - denk hierbij aan bijvoorbeeld oudere animatiefilms zoals Sneeuwwitje. Waar 2D animatie al meer dan een eeuw bestaat, worden 3D animaties eigenlijk pas sinds de jaren 70 echt ingezet. Sindsdien is de technologie enorm uitgebreid en verfijnd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Motion Capture en CGI. 3D-animatie is niet meer weg te denken uit de animatiewereld. Wil jij een 3D animatie laten maken? Dat kan bij Heilder! Wij zijn namelijk een professionele 3D animatie studio met een team ervaren animatoren. 

Een 3D animatie video: de voordelen

Een 3D animatie is tegenwoordig een populair reclamemiddel. Het staat je toe om op toegankelijke wijze jouw boodschap te laten zien aan jouw doelgroep. Met een 3D video kun jij jouw product of proces tastbaar maken. Zo maak je het ook weer aantrekkelijker voor een potentiële klant. Ook op informatief gebied is 3D animatie gunstig. Een 3D visualisatie van het concept dat jij wil toelichten, maakt het beter te begrijpen voor het publiek. Heilder kan bewegende beelden maken in elke stijl naar keuze, aangepast aan jouw wensen. Jij werkt het hele proces samen met onze animator zodat jullie samen tot een succesvol eindproduct komen!

Wat voor animatie kan ik laten maken?

Ons 3D animatie bureau kan helpen met elk soort animatie. Of het nou gaat om technische animaties bij een bouwproject, een promotievideo of als je een uitleganimatie wilt laten maken. Een populaire manier om 3D animatie in te zetten is bijvoorbeeld om een product of proces toe te lichten. 3D animatie geeft de gelegenheid om om een product heen te draaien en zelfs erin te kijken als dit relevant is. Door deze extra dimensie kun je een extra verdiept beeld scheppen van jouw product.

3D animatie is ook erg geschikt voor het vertellen van een verhaal. Het is niet voor niets dat 3D animatie sinds zijn opkomst zo’n belangrijke rol is gaan spelen in de film- en gamewereld. Mocht je een infomercial willen maken of op andere wijze een verhaal willen vertellen, maar geen acteur willen inzetten, dan is 3D-animatie een mooie optie. Echt alles is mogelijk, dus ga vooral in gesprek met onze animatoren!

Hoe werkt het?

Onze ervaren animatoren werken met een dichtgetimmerd proces waar bij elke stap inspraak mogelijk is. Dat ziet er als volgt uit:

  • Visioning: In deze fase vindt er een kennismaking plaats. Hierdoor kunnen wij jouw doel zwart op wit zetten. Er volgen een briefing en debriefing, zodat we goed voorbereid van start gaan. 
  • Design: De volgende fase is de ontwerpfase. Alle ontwerpen worden bij ons compleet op maat gemaakt, waarbij jij als klant beslist in welke stijl. Zo sluit het eindproduct perfect aan op jouw wensen en bestaande huisstijl. Heb je deze nog niet en wil je een huisstijl laten ontwerpen? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. 
  • Story: Tegelijkertijd met de designfase vindt de story-fase plaats. Er wordt een script geschreven op basis van de informatie die we tot nu toe hebben. Ook kan er een storyboard worden gemaakt - een soort concept-stripverhaal.
  • Production: In deze fase wordt de voice-over ingesproken. Ook worden de scènes van het storyboard geanimeerd. Er worden achtergrondmuziek, ondertiteling, geluidseffecten en/of een animatiebumper toegevoegd.
  • Completion: In deze laatste fase worden de puntjes op de i gezet voordat jouw animatie met de wereld kan worden gedeeld.

Overtuigd?

Ben je enthousiast en wil je graag een 3D-animatie laten maken bij Heilder? Dat horen we graag! Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?