Social media video laten maken

Als bedrijf kun je er niet meer omheen. Wil je in de spotlight van je doelgroep blijven? Dan zul je actief moeten zijn op social media. Om online activiteit te laten zien aan je trouwe volgers moet je natuurlijk wel voorzien zijn van de nodige content. Een social media video laten maken is daarom de perfect uitkomst als je mee wilt gaan met de ontwikkelingen van (online) marketing. Heilder is een social content studio die je voorziet van het juiste advies en de nodige social content om je merk online onder de aandacht te krijgen. Social media video's zijn daarbij het meest gevraagd, omdat bewegend beeld nog altijd de meest effectieve communicatievorm is.

Een social media video laten maken voor herkenbaarheid

Met een social media video maak je veel meer impact dan met tekst of een stilstaande afbeelding. Visuele communicatie wordt namelijk sneller opgenomen dan geschreven of gesproken tekst. Dat geldt voor bewegend beeld des te meer! Daarbovenop is visuele communicatie een effectief platform om je (visuele) identiteit in de spotlight te zetten. Dit draagt bij aan de herkenbaarheid van je merk en dit staat voor je doelgroep gelijk aan betrouwbaarheid.Herkenbaarheid roept dus een positieve associatie met je merk op. Kortom: door een social media video te laten maken investeer  in je imago.

Social video laten maken: de mogelijkheden

Een social video laten maken kan bij Heilder in verschillende soorten en maten, afhankelijk van je communicatiedoel en het beschikbare communicatie- of social media platform. Wij zijn tenslotte een social content bureau die klaarstaat voor de meest complexe communicatievragen. Denk bijvoorbeeld aan een pakkende promotievideo, maar ook aan korte snippets om binnen no-time de aandacht van de doelgroep te trekken. Videomarketing kent geen geheimen voor ons!

Promotievideo delen op social media

Een promotievideo is een veel gebruikte vorm op social media. Deze video’s hebben een wat langere tijdsduur: tussen de twintig seconden en een minuut. Hierdoor kun je er meer informatie in kwijt. Vooral via social media is de tijd die jouw doelgroep heeft om aandacht aan je boodschap te besteden beperkt. Dat betekent dat je direct de aandacht moet grijpen Hoe je dat doet? Daar weet Heilder wel raad mee.

Facebook video laten maken: teaser

Heeft je doelgroep toch minder geduld? Dan is een korte, maar krachtige, social snippet de oplossing. Dit zijn video’s van tussen 5 en 20 seconden en zetten  kernachtig de boodschap zetten. Deze video’s weten vooral de aandacht van de kijker te vangen. Zie het als een teaser, die de kijker activeert om meer informatie over je product op te zoeken. Social snippets komen vaak in series en de inhoud wordt ondersteund door de tekst onder de social post. Doe inspiratie op uit ons design portfolio: de animatie voor Design Across Cultures van de HvA is een mooi voorbeeld hiervan. Wil je een Facebook video laten maken? Neem vrijblijvend contact met onze Facebook video studio in Den Haag.

GIF: kort en compact

Als je echt voor een korte, maar goede eerste indruk wilt gaan, dan kun je bij Heilder een social media video laten maken in de vorm van een GIF. Dit zijn hele korte en compacte bestanden, waarmee je binnen een paar seconden de nieuwsgierigheid wekt bij je doelgroep. De ruimte voor informatie is beperkt, maar een gif kan de eerste goede stap zijn naar het overtuigen van je aanbod. Een kijker die al bekend is met je merk, herkent de gif gelijk als die van jou.

Social video laten maken in juiste verhouding

Wil je een social video laten maken? Dan is zowelde vorm als de maat van belang.De juiste verhouding verschilt soms per social media kanaal en daar weten wij als social content bureau alles van. In ons blog over de juiste specificaties voor een social media video lees je hier meer over. Bij Heilder houden we altijd  rekening met de vorm en maat die bij jouw communicatiedoel past.

Contact social content studio

Heilder is een animatie en social content studio en dus expert op het gebied van visuele communicatie.Wij zetten ons in om jouw boodschap bij je doelgroep te laten aankomen en de boodschap ervan te laten binnenkomen. Dat doen we door jouw boodschap te vertalen naar op maat gemaakte social media video’s. Een social media video laten maken bij Heilder is een kwestie van een paar weken, waarbinnen je de analyse, conceptualisering en uitwerking tot video volledig uit handen kunt geven.Tegelijkertijd word je meegenomen in het proces. Klaar om je online marketing een boost te geven? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou aan een gedenkwaardig stukje social!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?