Infographic laten maken

Wil jij een infographic laten maken? Dan ben je bij Heilder aan het juiste adres. Een infographic is de ultieme vorm van grafisch ontwerp waarmee je gemakkelijk informatie kunt overbrengen. Het is het beste alternatief op het bewegend beeld van animatie, wanneer video geen optie is. Daarbij is het wel cruciaal dat je informatie eenduidig, volledig, toegankelijk en aantrekkelijk overgezet wordt in zo’n visuele plaat. Lukt dit namelijk niet, dan wordt je boodschap niet begrepen of überhaupt gelezen door je doelgroep. Maar geen zorgen, wij als design studio hebben de skills en tools in huis om je uit de communicatieve brand te helpen. Door ons gezamenlijk over de informatie te buigen, om deze vervolgens naar een op maat gemaakte visual te vertalen, zorgen we dat jouw boodschap met enthousiasme ontvangen en begrepen wordt.

Waarom een infographic laten maken?

Een foto, maar ook een infographic, zegt soms meer dan duizend woorden. Dat klinkt misschien wat afgezaagd, maar het is wel precies de reden om een infographic te laten ontwerpen. 90% van de informatie die door ons brein wordt verwerkt is visueel.  Dit wordt tot wel meer dan vijftigduizend keer zo snel opgenomen dan tekst. Dit voordeel geldt net zo goed voor een infographic, waarin je door middel van symbolen, illustraties, verbindingslijnen en kleur een letterlijk totaalplaatje krijgt van de informatie.

In een infographic kun je kleinere stukjes informatie laten zien in de context van het grote geheel. Dit draagt bij aan snelle begripsvorming. Denk bijvoorbeeld aan de anatomie poster en de schematische weergave van het heelal op school. Dit kan net zo goed gedaan worden met informatie over energietransitie, verandermanagement op de werkvloer en water en sanitatie. Dit zijn onderwerpen waar Heilder als infographic bureau eerder visualisaties van heeft gemaakt.

Voordelen van een infographic laten ontwerpen

Wil je een infographic laten ontwerpen voor je bedrijf, maar ben je er nog niet 100% zeker van? Laat je dan overtuigen door de extra voordelen van een infographic. Je ontvangt een infographic vaak als digitaal bestand, waardoor  je het ontwerp ongelimiteerd en via elk digitaal kanaal kan verspreiden. Je kunt deze bijvoorbeeld  bij ons laten drukken, tot abri of poster, zodat je doelgroep zelfs analoog niet om je informatie heen kan. Daarnaast wordt al ons werk op maat gemaakt en is het ook bij een infographic mogelijk om deze volledig in je eigen huisstijl te laten ontwerpen. Dit draagt bij aan directe herkenning van je merk.

Zo gaat onze infographic designer te werk

Door een gestructureerd proces, waarin we samen de over te brengen informatie analyseren en vertalen tot een kraakheldere infographic, voorzien we jou binnen een paar weken van dit unieke stukje visueel vertoon. Samen met onze infographic designer doorlopen we een drietal  stappen. Deze stappen bestaan uit een kick off en analyse, een brainstorm inclusief live illustratie sessie en tot slot een schets en uitwerking.  Er is tussentijds voldoende ruimte  voor feedback.

Kick off en analyse

Bij de kick-off vragen we om de nodige informatie waarop de infographic gebaseerd moet worden en een briefing met daarin informatie over onder andere de boodschap, het doel, de doelgroep en beschikbare communicatiekanalen. Ook het huisstijlhandboek kan hier een onderdeel van zijn. Als voorbereiding op de volgende stap analyseren en filteren we de informatie uitvoerig, op basis van de briefing.

Brainstorm met live illustratie sessie

Door in het bijzijn van een infographic illustrator te brainstormen over de inhoud van de infographic, kun je real time meekijken met het schetswerk en reageren of bijsturen wanneer nodig.

Schets en uitwerking

Op basis van de sessie met onze infographic illustrator wordt de wat ruwe schets uitgewerkt tot een concept schets van de infographic. Na feedback of akkoord vanuit de klant gaan we over op de uitwerking in vorm en kleur. Ook op dit concept geldt een feedback ronde, waarna we de infographic tot definitieve visual uitwerken. Ben je helemaal tevreden met het ontwerp? Dan krijg je het grafische ontwerp in ieder gewenst bestandsformaat aangeleverd of we sturen je deze als drukwerk via de post toe.

Interactieve video infographic laten maken?

Is een stilstaande infographic toch niet genoeg voor je? Als infographic- en animatiestudio bieden we je ook de mogelijkheid om een interactieve infographic te laten maken. Bekijk eens ons eerdere animatie werk op onze website en raak geïnspireerd.  Wil je een interactieve video infographic laten maken? Laat het ons weten, zodat we met je mee kunnen denken over de invulling.

Contact met infographic bureau

Ben je enthousiast geworden over het laten maken van een infographic? Dat komt goed uit, want wij gaan graag met je in gesprek over de verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op!

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?