Geert Hagelaar

Waarom je als bedrijf video’s moet inzetten voor storytelling.

In de dynamische wereld van content creatie is het vinden van innovatieve manieren om jouw boodschap over te brengen essentieel. Als communicatie- en marketingprofessional, ben je waarschijnlijk op zoek naar een benadering die niet alleen impactvol is maar ook blijft hangen. Hier komt de kracht van storytelling met video's om de hoek kijken.‍

Storytelling klinkt misschien als een hip woord, maar niks is minder waar; met goede storytelling versterk je de emotionele connectie met je doelgroep! Het is de kunst van het vertellen van verhalen die abstracte concepten tastbaar maakt en daarmee een diepere relatie met het publiek opbouwt.

Jouw verhaal, jouw identiteit

Een storytellingvideo biedt de perfecte gelegenheid om jouw bedrijf op een unieke manier te presenteren. Door jouw verhaal te vertellen, geef je niet alleen inzicht in de geschiedenis en waarden van jouw onderneming, maar versterk je ook de identiteit van het bedrijf. Giet dit in een (animatie)video en je hebt het perfecte middel om in te zetten op al jouw kanalen.

Onderzoek toont aan dat het menselijk brein is geprogrammeerd om verhalen te begrijpen en te onthouden. Door storytelling in jouw video content te integreren, vergroot je ook nog de kans dat jouw boodschap blijft hangen. Het creëert een emotionele band en maakt jouw bedrijf gedenkwaardiger voor het publiek. Zo kennen ze niet alleen je producten, maar juist de kernwaarden van het bedrijf.

Vormen van storytelling in bedrijfsfilms

Een levendige manier om storytelling in jouw video's te verweven, is via storytelling animaties. Deze visuele vorm van storytelling maakt gebruik van geanimeerde elementen om complexe concepten op een eenvoudige en boeiende manier over te brengen. Hierbij kan je ook denken aan het combineren van animatie met video (voor een greenscreen). Zo geef je het menselijke karakter een extra boost, door met de animaties toch details van het verhaal in beeld te brengen.


Maar je kan er ook voor kiezen om jouw verhaal puur met animatie te vertellen of te ondersteunen met foto's. In ieder geval is het verhaal het belangrijkste en staat centraal! 

Een goed voorbeeld hiervan is de video die wij voor CBR hebben gemaakt:


De rol van storytelling in social media

Social media platforms bieden een perfecte setting voor het delen van storytelling video's. Door jouw eigen verhalen te delen, vergroot je de betrokkenheid van jouw doelgroep en stimuleer je interactie. Dit draagt bij aan de opbouw van een gemeenschap rondom jouw merk. Ook blijken uit alle trendonderzoeken dat video op social media langer en vaker bekeken wordt dan stilstaand beeld. Ook pushen de algoritmes van LinkedIn, Facebook en Instagram video content meer dan stilstaand beeld of tekst.


Storytelling is niet beperkt tot consumentgerichte bedrijven. Ook voor professionals is het vertellen van goede verhalen essentieel. Het creëert geloofwaardigheid, versterkt merkloyaliteit en onderscheidt jouw bedrijf in de competitieve zakelijke arena. Dit maakt dat storytelling animaties ook goed ingezet kunnen worden voor het werven van nieuwe medewerkers of om de cultuur van je bedrijf over te brengen.

De toegevoegde waarde van storytelling video's

Het toepassen van storytelling in jouw bedrijfsfilms en communicatiestrategie is geen tijdelijke trend; het is een evolutie in effectieve content creatie. Storytelling video's maken jouw boodschap memorabel, versterken de identiteit van jouw bedrijf en stimuleren betrokkenheid op sociale media. Dus waar wacht je nog op? Laat zien dat storytelling werkt en maak jouw verhaal onvergetelijk!

Hoe ga jij storytelling toepassing in jouw volgende bedrijfsvideo? Wij vinden het altijd leuk om (vrijblijvend) mee te denken over de mogelijkheden! 

Plan snel een afspraak in en laten we kijken hoe we jouw boodschap nog pakkender over kunnen brengen! 

Geert Hagelaar
Art Director

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?