Animatie met film

Dat we animatie maken betekent niet dat camera beelden of real life film wordt uitgesloten. Allesbehalve, film kan juist heel goed ondersteund worden door animatie en ook andersom. Denk aan traingingsvideo’s, zoals voor autorijles, waarbij camerabeeld wordt bijgestaan door pijlen, lijnen en cirkels om een object of richting aan te duiden. Maar ook commercials, waarin bijvoorbeeld de specificaties van de nieuwste e-bike met tekst en lijnen richting de fiets overzichtelijk worden weergegeven. En de combinatie film met animatie biedt ook veel ruimte voor creativiteit.

Animatie in film kan dan ook goed werken als blikvanger, zoals een wapperende banner in een video. Een nog concreter voorbeeld vanuit een van de opdrachten van Heilder is het gebruik van een geanimeerde mascotte in film, die gebruikt is voor de reclame van Deen Supermarkten.

Een ander voorbeeld van animatie in film is het tegenovergestelde van bovenstaand, namelijk een echt persoon in een geanimeerde omgeving. Daarbij wordt de persoon eerst gefilmd voor een green screen, waarna het filmbeeld bewerkt wordt om gebruikt te worden voor animatie. Het resultaat is bijvoorbeeld de reclame van Cialona, geproduceerd door Heilder.

Heilder werkt voor de productie van film met animatie samen met professionele filmbedrijven, zodat we ook bij deze combinatie de beste kwaliteit kunnen leveren.

Voorbeelden van animatie met film

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl