Illustratie laten maken

Een illustratie laten maken is een fluitje van een cent bij illustratie studio Heilder, want laat dit nou net de basis zijn van waaruit wij zijn begonnen. Onze passie voor illustratie en grafisch ontwerp gaat hand in hand met onze overtuiging van illustraties als communicatie-oplossing voor (complexe) informatie. Want visuele communicatie is de meest toegankelijke manier om je boodschap over te brengen én de aandacht van je publiek te trekken. Wij maken dan ook illustraties voor de meest uiteenlopende toepassingen; van website tot zuivelverpakking en van overheidsdocument tot reisgids en boekenkaft!

Waarom een illustratie laten maken?

Zoals je ook op onze dienstenpagina animatie kunt lezen, is het niet voor niets dat onze maatschappij een informatiemaatschappij genoemd wordt. Online, maar ook op tv en op straat worden we continu bestookt met grote hoeveelheden informatie, of we dat nu willen of niet. Probeer daar maar eens tussen te komen met je boodschap. Daarbovenop is visuele communicatie de meest primitieve en laagdrempelige communicatie vorm. Het is niet gebonden aan taal en je ‘leest’ in één oogopslag wat er bedoeld wordt. Denk aan een verkeersbord, de instructie bij je Ikea kast, of de veiligheidsvoorschriften onder je stoel in het vliegtuig. Juist daarom passen illustraties zo goed bij de tijd van nu, want weinig tijd om informatie op te nemen vraagt om laagdrempelige communicatie!

Live een illustratie laten ontwerpen

Maar voordat we het potlood oppakken oriënteren we ons op het te behalen communicatiedoel, de doelgroepanalyse en natuurlijk de identiteit en het imago van je eigen merk. Mocht dat niet voldoende basis zijn voor een solide stijlontwerp, dan is een brainstormsessie met live tekenen mogelijk. Een van onze illustratoren uit Den Haag illustreert dan live mee terwijl je, met of zonder collega’s, discussieert over het onderwerp en de stijl van de illustratie. Het voordeel hiervan is dat je direct mee kunt kijken met het concept van de illustrator en dat je tijdens de brainstorm ook hierop kunt reageren. Het resultaat is een eerste concept of schets van de illustratiestijl. Een illustratie laten ontwerpen is  nog nooit zo makkelijk geweest, want het illustratie bureau weet na de brainstorm exact hoe dit naar wens van de klant uitgewerkt moet worden.

Schakel een professioneel illustratie bedrijf in

Het laagdrempelig communiceren van je boodschap is niet voldoende, wanneer het niet de aandacht van je doelgroep grijpt. Schakel daarom een professioneel grafisch ontwerp bureau in. Wij maken dankzij onze expertise op het gebied van grafisch ontwerp, videomarketing en illustraties, uitingen die makkelijk te begrijpen zijn én in het oog springen. Is het nog niet helemaal helder waar je moet beginnen als je een illustratie wilt laten maken? Wij denken als professioneel illustratie bedrijf graag met je mee om tot een creatief ontwerp te komen. Neem hiervoor contact op met illustratie bureau Heilder. Onze illustratoren uit Den Haag staan je graag te woord.

Contact met illustratie studio Heilder

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een illustratie laten maken? Of wil je bijvoorbeeld een inforgraphic laten maken of drukwerk op maat bestellen? Wij helpen je graag aan de juiste vorm van je visuele boodschap! Bekijk ons portfolio voor de laatste illustratie-opdrachten en neem contact op via onderstaande gegevens.

Wil jij jouw boodschap vertaald hebben
naar een pakkende animatievideo?