Illustratie laten maken

Illustraties vormen de basis van het werk wat we doen. Het vormt niet alleen het begin van onze animaties, drukwerk en andere opdrachten. Maar de uitwerking van een illustratie kan natuurlijk ook een opdracht op zichzelf zijn. Want met één illustratie kan een heel verhaal verteld worden of een mening gedeeld worden. Maar het kan ook een instructie communiceren. De toepassingen van illustraties zijn ein-de-loos!

In het geval van Heilder zijn de illustraties veelal functioneel. Zo hebben we iconensets voor op websites en landkaarten ontworpen en zelfs uitwerpselen van dieren geïllustreerd, om deze in de natuur te herkennen.

Maar we maken zeker ook illustraties om documenten en drukwerk visueel aantrekkelijk te maken. De illustratie van Michel Foucault, voor zijn laatste postuum uitgebrachte boek, is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook de inzetjes voor Kennisnet, bedoeld om het document over digitale geletterdheid meer sjeu te geven en tot leven te brengen. Zo zie je maar dat het esthetische aspect van illustraties ook functioneel kan zijn. Het kan de interesse van de kijker wekken en zorgen dat aandacht en dus gedrag gestuurd wordt. Illustraties, wanneer op de juiste manier ingestoken, kunnen wel degelijk impact maken.

Voorbeelden van grafisch ontwerp

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl