Infographic laten maken

Infographic is een veel gevraagde vorm van grafisch ontwerp. Waarom? Omdat een infographic als stilstaande afbeelding, door het gebruik van stroomschema’s, pijlen, iconen en lijnen hele complexe informatie efficiënt kan communiceren. Het speelt volledig in op het visuele vermogen van de kijker en het biedt de mogelijkheid om letterlijk het grote plaatje te zien. Een infographic kan digitaal verspreid worden, maar ook op drukwerk gebruikt worden. Wanneer digitaal dus geen optie is, als er bijvoorbeeld geen beeldscherm beschikbaar is, heeft een infographic op dat vlak een voordeel op een animatievideo.

Daarnaast bestaan er interactieve en geanimeerde infographics. Omdat een geanimeerde infographic beweegt, kan volgorde en richting nog beter overgebracht worden. Dit sluit drukwerk natuurlijk wel uit.

Een interactieve infographic beweegt niet alleen, maar is ook nog eens klikbaar. Daarmee kan bijvoorbeeld een tekstwolkje met aanvullende toelichting geopend worden bij het klikken op een onderdeel van de infographic.

Voorbeelden van grafisch ontwerp

Maak kennis met heilder

We voorzien je graag van een verhelderend antwoord op jouw communicatie-vraag. Bel ons voor direct contact of stuur een mail en we reageren zo snel mogelijk. Of kom langs bij onze animatie studio in Den Haag.

+31 (0)70 891 4918
info@heilder.nl